Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

ŘÍZENÍ

- řídit - to manage → management, definice pojmu „management“ lze rozdělit do tří skupin, podle toho, co zdůrazňují:
1. Vedení lidí - vykonávaní úkolů prostřednictvím práce jiných
2. Specifické funkce - jako rozhodování, plánování, kontrolování, organizování apod.
3. Předmět studia a jeho účel - management je soubor přístupů, zkušeností, doporučení a metod, které vedoucí pracovníci užívají ke zvládnutí specifických činností, směřujících k dosažení cílů. (5)
ORGANIZOVÁNÍ - problematika organizování a vytváření organizačních struktur patří k základním činnostem moderního managementu. V celku to znamená, že organizování musí na jedné straně brát v úvahu cíle podniku, eventuelně dílčí cíle a plány. Na straně druhé musí organizování a organizační struktury vytvořit prostředí pro účelné obsazování pracovních úseků pracovními silami a pracovní činností, prostor provedení pracovníků a následně jejich kontrola. (2)
KOMUNÁLNÍ SFÉRA - sféra obyvatel žijících v sídelních a průmyslových aglomeracích, tedy obcích, vesnicích, městech a velkoměstech. (4)
GRANTY - jsou finanční prostředky, které jsou v oblasti tělesné výchovy a sportu poskytovány na jednorázové nebo déletrvající akce (pořádání sportovní akce, výstavba sportovního zařízení nebo jeho rekonstrukce, apod.). (10)

Žádné komentáře:

Okomentovat