Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Európsky fond regionálneho rozvoja, Európsky usmerňovací a záručný fond pre poľnohospodárstvo


Európsky fond regionálneho rozvoja


má pomáhať vyrovnávať rozdiely medzi bohatými a chudobnými centrami a regiónmi a teda pomôcť zlepšovať sociálnu situáciu ľudí v chudobných regiónoch. Finančná podpora z tohto fondu má investičnú povahu. Z tohto fondu sa podporuje napríklad konkurencieschopnosť najmä malých a stredných podnikov alebo miestny ekonomický rozvoj a zamestnanosť vrátane oblasti kultúry a cestovného ruchu, ako oblastí vytvárajúcich trvalé pracovné príležitosti. O podporu môžu žiadať regióny, ktorých HDP na obyvateľa je nižší než 75 % priemeru Európskej únie.

Podmienkou pridelenia prostriedkov je, že príslušný štát má vypracovaný tzv. Národný rozvojový plán a v jeho rámci operačné programy a konkrétne projekty. Na realizácii sa musí spolupodieľať aj príslušná krajina svojimi vlastnými prostriedkami. Zodpovedá zaň zo slovenskej strany Ministerstvo výstavby a regionálneho rozvoja.

Európsky usmerňovací a záručný fond pre poľnohospodárstvo - na podporu konkurencieschopnosti poľnohospodárstva a jedným z jeho zámerov je udržať ľudí na vidieku

Žádné komentáře:

Okomentovat