Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Pracovníci schopní přizpůsobit ...

Pracovníci schopní přizpůsobit se budou proto zaměstnavateli vítáni více než uzcí specialisté. Vznik nových pracovních míst, spolu s omezenou přizpůsobivostí pracovníků, patří mezi příčiny toho, že v EU v průměru každý šestý zaměstnanec (což je asi 17 %) mění během roku zaměstnání a každý 8 změní odvětví své práce. Celoživotní povolání jsou na ústupu a místo jedné pracovní kariéry se rodí model několika kariér během doby ekonomické aktivity člověka.

STRATEGIE PODNIKU
Moderní definice chápe strategii jako připravenost podniku na budoucnost. Ve strategii jsou stanoveny dlouhodobé cíle podniku, průběh jednotlivých strategických operací a rozmístění podnikových zdrojů nezbytných pro splnění daných cílů tak, aby tato strategie vycházela z potřeb podniku, přihlížela ke změnám jeho zdrojů a schopností a současně odpovídajícím způsobem reagovala na změny v okolí podniku.
Kritici definice strategie podniku však tvrdí, že tento tzv. plánovací přístup pouze předpokládá, že strategie je vždy jen výsledkem požadavku a přání podniku dosáhnout určitých cílů.

Žádné komentáře:

Okomentovat