Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Vyúčtování zahraniční pracovní cesty

Vyúčtování zahraniční pracovní cesty musí být provedeno v zahraniční měně. Vyúčtování v Kč je možné jen na žádost zaměstnance a při vyúčtování zbylých kovových mincí do hodnoty nejbližší papírové bankovky.

Stanovení stravného při průjezdu několika zeměmi
Uskuteční-li se zahraniční pracovní cesta s režimem průjezdu několika zeměmi, poskytuje zaměstnavatel zaměstnanci hodinový podíl, který vychází z celodenní sazby stravného vynásobené počtem hodin strávených průjezdem konkrétní zemí.
Celková sazba poskytovaná zaměstnanci v různých měnách musí dosahovat výše celodenního stravného, trvá-li průjezd v jednom kalendářním dnu více než dvanáct hodin, nebo polovinu celodenního stravného, bude-li doba průjezdu trvat do dvanácti hodin. Zaměstnavatel může na žádost zaměstnance vyplatit stravné v českých korunách či jiné volně směnitelné cizí měně. Pro přepočet se použije směnný kurz devizového trhu vyhlašovaný Českou národní bankou.


Dnem uskutečnění účetního případu může být např.: den ukončení pracovní cesty, konkretní den nároku na cestovní náhradu, den předložení dokladů k vyúčtování, které musí následovat do10 pracovních dnů po předložení dokladů

Žádné komentáře:

Okomentovat