Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Vzhledem ke všem výhodám, které přinášejí -

-rychlost, bez chybovost, ušetření lidské práce, se elektronické přenosy dat v blízké budoucnosti, stanou běžnou taktikou mezi partnery i nadřízenými orgány na národní i mezinárodní úrovni. Technologie EDI je také základní technologií v Elektronickém obchodu, tzn. obchodování na Internetu.

- cílem je zajistit výměnu dat s obchodními partnery, případně s dalšími subjekty a to v elektronické formě a dosáhnou potřebného zjednodušení a zrychlení obchodních procedur

- úlohy jsou určeny pro potřeby pracovníků obchodních útvarů, finančních útvarů podniku, ke se realizují přímé kontakty se zákazníky, dodavateli, finančními ústavy, orgány státní správy aj.

- technologická základna využívá speciální programové moduly v rámci aplikačního softwaru, který provádí konverzi dat v režimu formát - standard - formát . Přenos probíhá po veřejné síti.

- provozní nároky - EDI vyžaduje připojení informačního systému do veřejných počítačových sítí a zajištění přístupu k jejich službám, vyžaduje se sladění provozních pravidel mezi obchodními partnery

Žádné komentáře:

Okomentovat