Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

1.4.3 Faktory určující podmínky pro plánování

1) Změny v demografickém vývoji - stárnutí obyvatelstva, dojde a musí dojít k vyšší účasti starších lidí, naopak u mladší generace bude úspěchem udržení současných počtů, pro sport je důležitější než samotný počet obyvatel tendence ve složení obyvatelstva.
2) Změny ve společenské oblasti - pracovní doba a volný čas, potřeba trávit volný čas mimo domov.
3) Komunální a sportovně-politické podmínky - podmínky, za kterých se sport v obcích rozvíjí. Vedení sportu i na komunální úrovni přináší potřebu profesionalizace. Nemělo by to vést k vytlačování dobrovolných účastníků, zejména v menších TJ a SK a také v menších obcích by bylo obtížné financování profesionálních pracovníků a lze si těžko organizaci sportu bez dobrovolných funkcionářů, trenérů a cvičitelů představit. (7)
1.4.4 Marketingové plánování v oblasti komunální tělovýchovy a sportu
Sport znamená pro místo přitažlivost. Lidé bez rozdílu věku se mohou věnovat rozvoji svých fyzických i duševních schopností, pečovat o své zdraví, naplnit své cíle i uspokojit své záliby (oslovení trhu rezidentů). Místo se může stát přitažlivým i pro sportovce a rekreanty z jiných míst, má-li jim co nabídnout (oslovení trhu návštěvníků).

Žádné komentáře:

Okomentovat