Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

TJ Petřkovice

Petřkovice se nacházejí ve slezské části Ostravy a původně patřily k Opavskému knížectví. První zmínka pochází z roku 1377. V katastru obce se, rozkládá vrch Landek s význačným nalezištěm z doby lovců mamutů a s pozůstatky jednoho z nejvýznamnějších středověkých hradů regionu, byly povětšinu své historie součástí zprvu landeckého, později hlučinského panství. Koncem 18. století započala v Petřkovicích na úpatí Landeku těžba kamenného uhlí. K intenzivnímu rozvoji dolování došlo od poloviny 19. Století, kdy hlučínské panství koupili majitelé Vítkovických železáren - Rothschildové. Petřkovice se tak už koncem 19. století staly nejprůmyslovější obcí Hlučínska. Od roku 1976 se Petřkovice staly součástí Ostravy.
Obec se rozkládá na ploše 390 ha a má 2720 obyvatel, součástí jsou dvě základní školy, mateřská školy, pošta, zdravotnické zařízení, pět restaurací, potraviny a provozovny podnikatelských aktivit. (1)
3.2 Individuální rozhovor
Za obec Ludgeřovice mi na otázky odpovídal starosta Mgr. Petr Kolarz. V Petřkovicích to byl tajemník Ing. Karel Gatnar a v Markvartovicích to byl opět starosta obce pán Petr Pastrňák. Všichni byli seznámeni s účelem a cílem mé práce a souhlasili se záznamem rozhovoru na diktafon.

Žádné komentáře:

Okomentovat