Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

3.VÝSLEDKY ŠETŘENÍ

Pro účely této práce jsem si vybral tři obce - Ludgeřovice, Markvartovice a Petřkovice. V těchto obcích jsem získával informace rozhovorem se starosty a v jednom případě s tajemníkem. Všechny rozhovory byly polostandardizované. Otázky byly předem připravené (viz. Příloha č. 1), ale během rozhovoru byly kladeny i doplňující otázky s ohledem na sledovaný cíl. Dotazovaní byli seznámeni s účelem použití informací získaných rozhovorem s nimi a souhlasili se záznamem rozhovoru na diktafón.
Dále jsem se rozhodl zaslat e-maily (viz. Příloha č. 2) se stejnými otázkami do vybraných obcí ve všech krajích České republiky a porovnat konečné výsledky. V tomto případě šlo o techniku dotazníku s otevřenými otázkami.
3.1 Charakteristika obcí
 Ludgeřovice
Obec leží na východním okraji Oderských vrchů mezi městy Ostrava a Hlučín. Území obce leží v nadmořské výšce od 220 do 300 metrů, je mírně zvlněné řadou lesíků. Z vyvýšenin jsou na jihu viditelné vrcholy Beskyd a za dobré viditelnosti na severozápadě i vrcholy Jeseníků. Na jihozápadě katastru obce se rozkládá Ludgeřovický les a na severovýchodě katastru obce navazuje na Černý les. Na okraji Ludgeřovického lesa se rozkládá kaskáda pěti rybníků. Zastavěná část obce leží zejména podél Ludgeřovického potoka, na jihovýchodním konci bezprostředně navazuje na obec Petřkovice a obdobně na severozápadním konci navazuje na zástavbu obce Markvartovice. K obci patří i osada Vrablovec.

Žádné komentáře:

Okomentovat