Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Rozvoj dobrovolnictví a dobrovolné práce s dětmi a mládeží

- rozvoj dobrovolnictví a dobrovolné práce s dětmi a mládeží
- rozvoj informačního systému pro děti a mládež a pracovníky s dětmi a mládeží prostřednictvím internetového portálu Adam a sítě informačních center pro mládež
- rozvoj materiálně technické základny NNO pro mimoškolní zájmové aktivity dětí a mládeže (11)
D. Nestandardní jednorázové postupy
Jedná se zejména o jednorázové dary, které se poskytují za jistých mimořádných okolností, např.: výroční oslavy, zbývají-li peněžní prostředky apod. (12)
1.8 Právo a sport
Význam sportovní legislativy lze z časového hlediska zahrnout především do 20. století. V historii sice existovaly legislativní úpravy vztahující se ke sportu, ale jednalo se spíše o dichotomii (zákaz - povolení), než o přímou podporu sportu založenou na sportu jako sociálním jevu. Vývoj byl roztříštěný, zlomem byla fáze, ve které se začalo hovořit o tzv. právu na sport. Deklarace práva na sport znamenala, že sport se stává právem pro všechny fyzické osoby, není doménou několika vyvolených, ale jeho pojímání a chápání jako základního lidského práva nalézá svůj odraz také v právní rovině. Právo na sport je jednak vtěleno do základních mezinárodních chart a jednak je součástí řady ústav jednotlivých zemí (konstitutivní právo).

Žádné komentáře:

Okomentovat