Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Obec má 4660 obyvatel a rozkládá se ...

Obec má 4660 obyvatel a rozkládá se na ploše 1083 ha. Dominantou obce je římskokatolický chrám sv. Mikuláše spolu s doprovodnými budovami fary, vše postaveno v německém novogotickém slohu z červených ostře pálených cihel v roce 1907. Věž chrámu je 75 metrů vysoká.
V obci je pošta, dvě základní školy, tři mateřské školy, soukromé zdravotní středisko, dvě větší prodejny potravin, pět restaurací, provozovny a sídla podnikatelských aktivit, poradenství a obchodu. (1)

 Markvartovice
Oblast, kam spadá obec Markvartovice, se nazývá Hlučínsko. Je to krajina mezi řekou Opavou a dnešní státní hranicí s Polskem na úseku mezi Opavou a Ostravou. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1377, kdy Markvartovice držel jistý Rosat, lesník opavských knížat Hanuše a Mikoláše. Obec se nachází v kopcovitém terénu v severovýchodním okraji bývalého Opavského okresu, dnes součástí Moravskoslezského kraje.
Rozkládá se na ploše 679 ha a má 1770 obyvatel, v obci je základní škola, dvě prodejny potravin, dvě restaurace a provozovny podnikatelských aktivit. (1)

Žádné komentáře:

Okomentovat