Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Co rozvoji nepřispívá a naopak ho brzdí ...

Co rozvoji nepřispívá a naopak ho brzdí je absence propojení systému komunálního sportu a tělovýchovy se systémovým řešením zdravotnictví, cestovního ruchu, kultury a školství a to jak na úrovní krajů, tak i obcí. Absence, resp. neaktuálnost rozvojových dokumentů obcí z oblasti tělovýchovy a sportu (marketingové strategie a plány). To je způsobeno nízkou úrovní kvalifikace a odbornosti pracovnich sil v oblasti tělovýchovy a sportu.
Obec by měla vypracovat koncepci rozvoje tělesné výchovy a sportu, a v ní stanovit základní cíle. Jako příklad chci uvést několik základních cílů, které by obce neměly opomenout. Zároveň uvádím zdůvodnění, proč jsou tyto cíle důležité.

A) Hlavní prioritou by mělo být podněcování vytváření nabídky příležitostí pro různé pohybové aktivity, které může provádět co největší počet lidí. Důležité je, aby to byly aktivity zaměřená na příznivé účinky pro zdraví, regeneraci sil, zdravotní prevenci a pro aktivní využití volného času a zároveň zlepšení počtu sportujících.
Zdůvodnění: Cílem tohoto programu je podnítit lidi každého věku věnovat se pravidelné fyzické aktivitě, a uplatnit sport jako faktor sociálního rozvoje.

B) Provozování sportu na vyšší úrovni by mělo být podporováno vhodnými a specifickými prostředky ve spolupráci s odpovídajícími tělovýchovnými a sportovními organizacemi. Tato podpora by měla zahrnovat oblasti jako je: vyhledáváni a pomoc talentům, poskytování vhodných zařízení, zajištění odborné lékařské péče a využívání poznatků sportovních věd, pomoc vědeckého řízení sportu a tréninku a dalšímu vzdělávání trenérů i ostatních funkcionářů.

Žádné komentáře:

Okomentovat