Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

9) Pořádáte nějaké sportovní akce?

9) Pořádáte nějaké sportovní akce? Jaké a pro koho jsou určeny? (pro děti, mládež, dospělé, seniory, handicapované)
Některé obce pořádají sportovní akce samostatně, ale většina ve spolupráci se sportovními a zájmovými organizacemi, nebo samotnými školami či Domy dětí a mládeže. Bez ohledu na to, kým jsou tyto sportovní akce pořádány, soustřeďují se hlavně na děti a mládež (nejrozšířenější jsou dětské dny, různé běhy a cyklistické závody). V menším měřítku jsou pak pořádány akce pro dospělé a seniory. Pro handicapované nepořádá sortovní akce žádná z dotázaných obcí.
10) Jaké máte do budoucna plány v oblasti tělovýchovy a sportu? (výstavba nového zařízení, rekonstrukce, modernizace, nové sportovní akce . . )
Více než polovina z dotázaných obcí provádí nebo má v plánu provést rekonstrukci či výstavbu nového sportovního zařizení. Jde většinou o zatrávnění fotbalových hřišť, rekonstrukce sportovních hal, výstavba nových víceúčelových sportovišť apod..

3.4 Shrnutí výsledků
Z informací získaných rozhovorem a dotazníkem jsem zjistil, že se tělovýchova a sport na komunální úrovni rozvíjí. Nejlépe je to vidět na fotbalových hřištích, které už nejsou černé, ale zelené. Rozvoji přispělo vytvoření základní legislativy v této oblasti, vícezdrojové financování sportovního prostředí, zavedení grantového systému podpory sportu a pozitivní postoj komunálních politiků ke sportu a tělovýchově jako důležité oblasti seberealizace obyvatel ve volném čase a jako složce regionálního cestovního ruchu.

Žádné komentáře:

Okomentovat