Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

6) Nabízíte pronájem sportovišť veřejnosti?

Sportovní zařízení jsou pronajímána téměř ve všech obcích, jde o tělocvičny a víceúčelové sportoviště. Bezplatný vstup do těchto zařízení mají sportovní kluby a organizace dané obce. Pro ostatní sportovní kluby a organizace a pro veřejnost je vstup zpoplatněn. Ceník těchto služeb si určuje každá obec sama, v závislosti na tom o jaké sportovní zařízení jde. Příjmy získané z pronájmu obecních sportovních zařízení jsou využívány především na údržbu, obnovu a provoz příslušných sportovišť a zařízení
7) Existují nějaké možnosti financování sportu (sportovních akcí) z fondů EU?
Všichni z dotázaných si myslí, že EU nabízí možnosti podpory sportu na komunální úrovni, ale nikdo nemá podrobnější informace o tomto problému. Většina si také myslí, že s ohledem na velikost své obce a náklady spojené se sportem nemají šanci čerpat finance z těchto fondů.
8) Jaké vidíte nejvážnější problémy v oblasti sportu na komunální úrovni?
Hlavní problém všichni vidí především v nedostatku financí na modernizaci starých a výstavbu nových sportovních zařízení, dalším velkým je v nedostatku nových, hlavně mladých, dobrovolných pracovníků. Někteří dotázaní uvedli problém nezájmu a pasivity dětí a mládeže.

Žádné komentáře:

Okomentovat