Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Okruhy k Účetnictví I.

6.1.1 Okruhy k Účetnictví I.
Okruhy pokrývají jak bakalářskou zkoušku (v rozsahu kurzů FU_101 a FU_209), tak i z soubornou zkoušku (v rozsahu kurzů FU_110 a FU_220).

vysvětlivky: abc = abeceda účetních znalostí pro každého (vydání 2001), janh = účetnictví – úvod do teorie, svk = finanční účetnictví – světový koncept (vydání 2002); černé písmo = zadání okruhů, červené písmo = kde se to najde, příp. o čem to je; již vypracovány jsou především okruhy z FU_220 – viz níže; kdo dodělá zbytek, sláva mu a please ať se podělí s ostatními, jak jsem to udělal já)

FU_101 - Základy účetnictví a FU_110 - Úvod do účetnictví
• Pojem, význam a výklad obecně uznávaných účetních zásad (principů). (str124-129abc)
• Charakteristika předmětu účetnictví jako nauky a předmětu účetnictví jako praktické činnosti. (kap. II-janh)
• Metoda účetní práce (prvky metody a jejich charakteristika). (str21-40abc; předn, jahn?)
• Oceňování v účetnictví; oceňování pro běžné účtování (oceň.akt. a dluhů-abc45-55; to samé svk), oceňování v účetních výkazech (histor.ceny), možnosti a meze. (true and fair view)
• Dvoustranný účet; základní charakteristika (21-24abc), třídění účtů v hlavních účtových teoriích. (soustava jednořadová – účelové čl.: účty aktiv a pasiv; účty provozně procesní (výr., obch. podnik), účty účelově výsledkové; jednořadová – druhové čl: účty aktiv a pasiv; účty druhově výsledkové, samostatný účet HV, stále jen 1 výkaz – rozvaha. Dvouřadová – účty rozvahové, účty výsledkové.)-kap.7abc
• Dokumentace (dokladovost) účetních zápisů (33-35abc); oběh dokladů(34abc), modifikace dokladovosti v podmínkách použití počítačů. (záznamy v počítačích, moduly, účetní software, informační systémy-též od str361 abc, a ještě někde??)

Žádné komentáře:

Okomentovat