Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Krátkodobé úvery poskytované podnikateľom

Vývozný úver - objektom tohto úveru sú hotové výrobky a tovar vyrobený v SR a dodávaný na konečné užitie v zahraničí, vrátane tovaru určeného na poskytovanie služieb alebo na nákup nevyhnutných domácich materiálov, surovín, polotovarov na výrobu finálneho výrobku, ktorý je predmetom vývozu. Úverové zdroje sú zabezpečené prostredníctvom medzibankového zmenkového obchodu medzi VÚB, a.s. a Národnou bankou Slovenska. Dodávaný tovar a služby do krajiny, ktorá je na zozname krajín vydanom Národná banka Slovenska. Splatnosť od 30 do 180 dní.

Preklenovací úver - úver na preklenutie časového nesúladu medzi potrebou a tvorbou zdrojov podnikateľa. Spláca sa z vytvorených disponibilných zdrojov do konca bežného roka.

Úver na prechodný nedostatok finančných prostriedkov - prechodný nedostatok finančných prostriedkov, ktorých návratnosť sa zmobilizuje počas trvania úveru. Môže sa použiť aj na zloženie prostriedkov na otvorenie akreditívu so splatnosťou do 60 dní. Ponúka sa klientom, za ktorých komerčná banka prevzala garancie a sú prechodne vo finančných ťažkostiach.

Úver na otvorenie akreditívu - úver slúži ako garancia dodávateľom na plynulé platenie; Ponuka za dodávky s cieľom urýchliť ich finančný tok. Je to náhrada opakovaného úveru na obežné prostriedky účelovým úverom s konkrétnou lehotou splatnosti, ktorá môže byt dohodnutá aj nad 60 dní.

Úver na zábezpeku - zloženie prostriedkov, ktoré sa poukazujú na účet subjektu, ktorý organizuje súťaže a dražby.

Úver na privatizáciu - úver na úhradu nadobudnutého privatizovaného majetku podľa zákona o podmienkach prevodu majetku štátu na iné osoby.

Konsolidačný úver - refinancovaním vzniká nový produkt konsolidačný úver, ktorý je súčtom úverov, z ktorých vznikol.

Žádné komentáře:

Okomentovat