Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Krátkodobé úvery poskytované podnikateľom

 Krátkodobé úvery poskytované podnikateľom

Kontokorentný úver - objektom úverovania sú výdaje klienta. Pre kontokorentný úver pobočka s klientom dohodne úverový rámec v závislosti na výkyvoch medzi príjmami a výdajmi klienta. Splácanie úveru sa uskutočňuje platbami, ktoré priamo dochádzajú na kontokorentný účet.

Revolvingový úver - pravidelne sa opakujúca úverová potreba krytia všetkých obežných prostriedkov alebo len vybraných druhov, pokiaľ nie sú úverované na samostatných úverových účtoch. Revolvingový úver poskytuje pobočka v obratovej alebo zostatkovej forme. Pri obratovom revolvingovom úvere je čerpanie možné do výšky určenej mesačným, štvrťročným rámcom. Dispozíciu na čerpanie dáva klient. Stanovený limit je neprekročitel’ný. Pri zostatkovej forme revolvingového úveru poskytne pobočka klientovi úver jednorázovo a klient ho spláca z bežného účtu. Platbami priamo dochádzajúcimi na účet obratového účtu

Opakovaný úver na obežné prostriedky - krátkodobo sa opakujúce potreby obežných prostriedkov. Ich výška sa určí v závislosti na množstve finančných prostriedkov realizovaných prostredníctvom bežného účtu. U klientov so sezónnou výrobou sa môže zníženie opakovaného úveru dohodnúť za predpokladu, že klient predchádzajúce splátky načas a v dohodnutej výške zaplatil, aj inak.

Účelový úver na obežné prostriedky - tento druh úveru banka poskytuje na presne špecifikované potreby, napr. zelené úvery pre poľnohospodársku klientelu s dohodnutým termínom zaplatenia.

Žádné komentáře:

Okomentovat