Největší databáze studijních materiálů pro střední a vysoké školy.
Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).
 
Aktivita delší než 2-3 hodiny,Sacharidy po cvičení
n      1-2 hod. po začátku -- každých 15 -- 30 minut -- potraviny a nápoje bohaté na sacharidy n       potraviny vhodné při aktivitě delší než 2-3hod.: n      banány, jablka, sušené ovoce, kousky ovoce  n      musli tyčinky, energetické a bílkovinné doplňky  n      rýžový koláč  rýže, mléka, žloutků, cukru, jablek, hrozinek a mořské soli  n      krupicový koláč  n      sendviče s rýžovým či krupicovým koláčem, s marmeládou, medem, rajčaty a sýrem či šunkou  nebo se sekaným kuřecím masem  n      sacharidové koncentráty                                         Sacharidy po cvičenín      Co nejdříve po cvičení sacharidy (spíše s -a GI) k doplnění glykogenových zásobn      1,2 - 1,5 g sacharidů/kg během 30ti minut (1 hodiny) po cvičení a každé 2 hodiny po dobunejméně 4-6 hod.n      ne víc než 500 -- 600 g sacharidů (nevede již ke zvyšování glykogen. zásob)n      bílkoviny + sacharidy -- sporné z hlediska obnovy glykog. zásob, ale šetří bílkovinyn      jídlo s -a GI => -a hl. inzulinu => anabolismus (zabraňuje degradaci bílkovin po cvičení)                                             Po tréninkun    doplnit tekutinyn    první 4 hodiny po tréninku vysokosacharidová jídla (ovocné šťávy)n    nejíst hned mason    více spíše menších porcí + druhá večeře                                             První večeře      doplnit tekutinyn      převážně bílkoviny (drůbež, ryby, libové hovězí a vepřové, nízkotučný sýr) + zelenina,bílkoviny s vysokým obsahem sacharidů (luštěniny, ryže)  (1/3 bílkovin, zbytek sacharidy) n      Vhodné potraviny:  n     lehce stravitelné úpravy masa -- dušení, vaření v páře, grilování, mikrovlny, pečení  v alobalu nebo fólii  n     maso je vhodnější kombinovat s dušenou zeleninou, ne s běžnými přílohami                                             Druhá večeře    silový a silově vytrvalostní trénink    n   vysoký obsah kvalitních bílkovin (proteinový koncentrát)    vytrvalostní trénink   n   převážně komplexní polysacharidy (pudink, obilné kaše, sacharidový doplněk)
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat