Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

PILATES „ líný aerobik “,Balantes

Metodu cvičení Pilates můžeme charakterizovat slovy – soužení, souhra, harmonie.
Metoda Pilates byla vyvinuta již před cca 70 lety Josephem H. Pilatem jako jedinečný systém protahovacích a posilovacích cvičení. Je jedním z nejúčinnějších fitness programů, které se v minulém století objevily Při cvičení se zapojují nejen fyzické, ale i psychické síly, mluví se taky o spojení těla a mysli. Snaží se dosáhnout optimální tělesné zdatnosti, zlepšení pružnosti, svalové rovnováhy a koordinaci. Její rozvoj je vizí ideálního životního stylu. Podstata spočívá v maximalizaci prožitku při cvičení. Technika vychází z centra síly (střed trupu ležící několik centimetrů pod pupkem). Všechny cviky se soustředí na oblast břicha, kyčlí, beder a hýždí. Zapojeny jsou všechny svaly, a tak není třeba posilovat jednotlivé svaly zvlášť. Cvičení Pilates má šest základních principů (koncentrace, kontrola, centrum, plynulost, přesnost, dýchání), které je třeba znát, chápat a respektovat.
Hudební doprovod je pomalý, pozitivně laděný. Většina cviků se provádí v nízkých polohách na podložce. Velkým přínosem je rovněž používání těchto cvičení v rehabilitací i při zotavování po nemocích či úrazech.

BALANTES
Zdravotní cvičení zaměřené na odstranění bolesti zad, zdokonalení držení těla a protažení a posílení všech svalových skupin s využitím velkých nafukovacích míčů (fit ball), malých nafukovacích míčků (over ball) a techniky pilates. ( www.fitpoint.cz )

Žádné komentáře:

Okomentovat