Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Wellness programy

„ Body and mind “
Pohybové formy, při kterých je vytvářena dokonalá harmonie těla, duše a mysli. Zaměřené na cílené formování jednotlivých svalových partií nebo na zvyšování síly.

P – CLASS
Jsou to asi nejznámější a nejoblíbenější lekce, kde se provádí dynamické posilování problematických částí, především dolních partií těla (břicho, hýždě, stehna). Toto cvičení probíhá v aerobní zóně na základě velmi jednoduchých choreografií a posilování je prováděno vlastní vahou těla. )

DYNABAND ( BALAFIXING )
Technika posilování soustředící se na střed těla

INTERVAL AEROBIK TRAINING ( „ kruhový trénink “ )
Posilovací cvičení na stanovištích, střídání aerobního cvičení s tréninkem síly v krátkých intervalech

BODYSTYLING ( BODY FORM )
Cvičení, zaměřené pouze na tvarování postavy, kdy po rozcvičce následuje už jen cílené posilování svalových skupin celého těla.

BODY TONE
Je vytrvalostně – silové cvičení nízké až střední intenzity zatížení, zaměřuje se na rozvoj svalstva horních končetin (posilování s malými činkami, těžkou tyčí, krátkými gumami atd.) Cvičení se zátěží není vhodné pro cvičence, kteří mají problémy se správným provedením cviků i bez zátěže. Totéž platí pro ty, kteří mají srdeční choroby nebo zvýšený krevní tlak.

FIT BAR – Cvičení s tyčí o hmotnosti 5 kg

BODY PUMP
Posilovací trénink problémových partií s posilovacím tréninkem pomocí nakládací tyče (posilovací tyč se závažím). Kombinace silových a balančních cviků, účinných pro formování přirozeného držení těla. ( www.factorypro.cz )

FIT BALL ( BODY BALL )
Fit ball je cvičení na velkých nafukovacích balónech, které mají nosnost až 300 kg a slouží jako cvičební pomůcka v běžných hodinách, ale také při rehabilitaci. Existuje mnoho variant hodin od vyloženě zdravotních, zahrnujících protahování a posilování v pomalém tempu, až po „aerobik vsedě“, kde se používají téměř všechny základní kroky aerobní abecedy.

JUMPING - TRAMPOLÍNKY
Aerobní cvičení s hudbou na speciálních trampolínkách. Vhodné ke zpevnění postavy. Šetrné ke kloubům. Na závěr posilování problematických partií.

SENIOR AEROBIK
Je prokázáno, že cvičí – li přiměřeně i senioři, přispívá to ke kvalitě jejich života.
Velmi vhodné pro seniory jsou cvičení min and body, které kladou důraz na harmonii těla, duše a mysli. Do této kategorie patří jógy, tai – chi, Pilates, balantes a další aktivit v relaxačním tempu zaměřující se a vnímání sebe uvnitř těla.

Žádné komentáře:

Okomentovat